Hieronder vinden jullie  de antwoorden op vragen die bruidsparen mij vaak stellen tijdens de voorbereiding. Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met me op!

Je site ziet er leuk uit, kunnen we een afspraak maken?

Ja zeker! Ik maak graag met jullie kennis. Het eerste gesprek is vrijblijvend. Het is wel handig om eerst te kijken of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum. Meestal kom ik bij jullie thuis.  Soms spreken we af op de locatie waar jullie gaan trouwen.

Kan je de datum voor ons vastleggen?

Dat kan! Het is wel zo dat de datum pas definitief vastligt na de eerste aanbetaling. Als er meerdere bruidsparen op 1 datum willen, dan laat ik dat altijd weten. Ik heb ook andere fotografen die ik van harte aan kan bevelen.

Heb je ook een tweede fotograaf?

Meestal fotografeer ik alleen, maar het is ook mogelijk een tweede fotograaf mee te laten fotograferen. Jullie dag wordt dan vanuit meerdere standpunten gefotografeerd. Een van ons kan bijvoorbeeld bij de voorbereidingen van de bruid aanwezig zijn, en de ander bij de bruidegom. En tijdens de ceremonie focussed de een zich volledig op jullie, en de ander fotografeert de reacties van de gasten. Twee zien meer dan een, en kunnen op meer plekken tegelijk zijn. Ik werk samen met vaste fotografen met wie ik goed samenwerk en wiens stijl aansluit bij die van mij. We zijn op elkaar ingespeeld en werken vloeiend samen. Zo halen we fotografisch het maximale uit jullie dag. En het levert heel verrassende beelden op! Willen jullie meer weten over een second shooter, neem dan contact met mij op.

Kunnen we een loveshoot boeken?

Ik vind het heel leuk om vooraf al met jullie een loveshoot te doen. We leren elkaar wat beter kennen en kunnen uitproberen wat jullie leuk vinden. De foto’s zijn goed te gebruiken voor de vooraankondiging of de uitnodiging. We gaan naar een mooie locatie en fotograferen een uurtje of 2.

Hoe lang duurt het maken van de reportage en wat is het beste tijdstip?

In de ochtend of in de namiddag is het vaak het mooiste licht voor een reportage shoot. Dat tijdstip komt niet altijd even goed uit in de planning van de dag, en dat is helemaal niet erg. We bespreken samen welk moment het meest geschikt is. Het kan heel goed dat we meerdere momenten op de dag gebruiken voor een paar reportageshots zodat we optimaal gebruik maken van de locaties waar de trouwerij plaatsvindt. Het gebeurt ook wel dat we vooraf wat foto’s maken als bijvoorbeeld een kind, huisdier of Opa en Oma er nog zijn. Net naar wat voor jullie het beste uitkomt.

Afhankelijk van de reistijd naar de reportagelocatie duurt de shoot ongeveer 1 tot 2 uur.

Wij houden niet zo van poseren, hoe los je dat op?

Het belangrijkste is dat jullie je gemakkelijk voelen op jullie trouwdag. Daarom gaan we nooit voorbij aan jullie grenzen, en daar doe ik erg mijn best voor. De sfeer tijdens het fotograferen is relaxed en ontspannen. Ik maak foto’s terwijl jullie samen bezig zijn. Juist de spontane, niet geposeerde foto’s zijn de leukste!

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Het belangrijkste vind ik dat jullie dag prettig en vrolijk verloopt. Ik fotografeer daarom rustig, weinig opvallend en geniet zelf enorm van jullie feest. De details zijn voor mij belangrijk. Niet alleen jullie als stralend middelpunt, maar ook de mensen en dingen om jullie heen. Zo maak ik een reportage van de dag met alle belangrijke en alle bijzondere momenten.

We hebben specifieke ideeën over de fotoshoot, kan je daar wat mee?

Juist heel fijn als jullie een duidelijk idee hebben wat jullie willen. Misschien is het wel een bijzondere plek waar jullie willen fotograferen, of hebben jullie bepaalde foto’s gezien die jullie mooi vinden. Laat het mij vooral weten, want dan kan ik er iets mee doen. Ik ben altijd in voor een lolletje, en spontane acties zijn ook welkom! Ik zal altijd mijn eigen draai geven aan het idee, en als jullie wens niet aansluit bij wat ik maak dan ben ik daar ook eerlijk in. Het belangrijkste is dat jullie een fotograaf krijgen die goed aansluit bij jullie wensen.

Kunnen we snel wat foto’s te zien krijgen?

Al snel na de bruiloft plaats ik de eerste foto’s op Facebook en mijn website. Een klein voorproefje, zodat jullie al kunnen nagenieten en foto’s kunnen rondsturen. De rest van de foto’s zijn ongeveer 6 weken na de bruiloft klaar.

Krijgen we alle foto’s?

Ik maak een selectie van de beste foto’s en zorg dat jullie vooraf weten hoeveel dat er minimaal zijn. Het hangt af van jullie bruiloft. Hoe meer uren, hoe meer foto’s, deste meer activiteiten en mensen, deste meer fotomomenten. Mijn ervaring is dat ik meer foto’s lever dan afgesproken, zodat jullie ruim de keuze hebben.

Kan je een trouwalbum voor ons maken?

Het is een mooi aandenken aan jullie trouwdag en eigenlijk is het niet compleet zonder een album met de beste foto’s. Ik maak het graag voor jullie, want de meeste bruidsparen komen daar zelf niet echt aan toe. Ik kan prachtige fotoalbums leveren van FloriColor en AsukaBooks. Jullie kiezen het type album vooraf, en ik ga daarmee een album ontwerpen. Als het album klaar is zet ik het online, en jullie kunnen dan het album beoordelen en goedkeuren. Als jullie tevreden zijn, ga ik het boek bestellen. De levertijd is ongeveer 4 weken.

Kies jij de foto’s uit voor het album of mogen wij dat doen?

Beide is mogelijk! Meestal doen we het samen, en komen we een keertje samen om de foto’s te bekijken en de definitieve keuze te maken. Zo wordt het een album waar jullie helemaal blij mee zijn.

Hoeveel foto’s passen in een album?

In een lay-flat (vlak openliggend) album van 32 pagina’s gaan, afhankelijk van de opmaak, tussen de 60 en 80 foto’s. Vaak kan je nog extra pagina’s toevoegen, net zoveel je wil.

Maak je ook extra albums, bijvoorbeeld voor onze ouders?

Van bijna alle albums is ook een klein exemplaar te bestellen zodat je ouders ook een eigen album hebben.

Soms maak ik van speciale momenten op de dag nog een mini-album of presentatiedoos, bijvoorbeeld van het aankleden, of van de reportage. Net wat jullie zelf willen.

Kan je ons de onbewerkte (RAW) files geven?

Nee, dat doet een fotograaf nooit. De bewerking van de foto’s en de keuze van uitsnede is een onderdeel van mijn stijl en mijn professionaliteit. Jullie krijgen van mij Jpeg files van hoge kwaliteit. Die zijn goed te gebruiken voor afdrukken en nabestellingen.

Wat als je ziek bent?

Met een klein griepje fotografeer ik gewoon, maar als er iets ernstigs is kan ik niet fotograferen. Gelukkig ken ik veel fotografen en is er altijd wel een achtervang beschikbaar. We vervangen elkaar als het nodig is en zorgen ervoor dat jullie een fotograaf op jullie trouwdag hebben.

Wat heb jij als fotograaf nodig op de trouwdag?

Het is wel erg prettig als jullie bij de momenten van eten en drinken ervoor zorgen dat er ook wat voor mij te eten en drinken is. Ik zit meestal ergens achteraf, maar toch in de buurt, zodat ik de belangrijke momenten snel kan gaan fotograferen. Zo hou ik energie om te fotograferen en mis ik niks.

Hoeveel zijn de reiskosten en andere onverwachte kosten?

Jullie krijgen een duidelijk offerte en weten precies wat de kosten zullen zijn. Daar zitten de gesprekken, locatiebezoeken, reiskosten, nabewerking etc allemaal in. Er zijn geen onverwachte zaken, precies zoals we afgesproken hebben.

Bij extra keuzen zal ik vooraf aangeven wat de kosten zullen zijn en ga ik pas tot uitvoering over als jullie ermee akkoord zijn.