portret door Kelly van Tol
portret door Kelly van Tol

Creatief, spontaan en enthousiast, zo kan je me het beste omschrijven. Ik geniet van de mensen om mij heen en vind het heel bijzonder aanwezig te mogen zijn op een belangrijke dag als jullie trouwdag. Het is heerlijk de mooie momenten mee te mogen maken en te vangen in foto’s.

Ik fotografeer al heel lang, als kind pakte ik al de camera uit de handen van mijn ouders om daarmee de kat en mijn knuffels te fotograferen. Later werd het een eigen spiegelreflexcamera en ging ik opleidingen en workshops doen. Ik heb cursussen gedaan bij de Fotoacademie, Fotogram en de opleiding tot vakfotograaf bij de Fotovakschool. Ik hou van samen met andere fotografen bezig te zijn en heb een fotogroep The Monopods. Ook ga ik nog met veel plezier naar workshops, lezingen en beurzen.

Bij bruidsfotografie komen veel specialismen in de fotografie bij elkaar. Je maakt portretten, fotografeert in het landschap, zoomt in op details en zet prachtige auto’s op de foto. Dat maakt het een intensieve vorm van fotografie waarin ik mijn creativiteit goed kwijt kan. Ik gebruik het liefst het natuurlijk aanwezige licht want dat geeft een mooie sfeer. Op de juiste momenten ben ik aanwezig en treed ik op de voorgrond om de mensen goed neer te zetten voor de groepsfoto of te helpen bij poseren. Maar meestal ben ik zo veel mogelijk op de achtergrond en registreer ik wat er tussen jullie bestaat.

Rustig en kalm fotografeer ik al jullie bijzondere momenten. Jullie trouwdag is een volle dag, waarin de reportage een moment voor jullie tweeën is. Daar beleef ik veel plezier aan! Aan het einde van de dag ga ik voldaan naar huis, met kaartjes vol met foto’s en een hoofd vol indrukken.